Tudatos Élvezetek

Tudatos Élvezetek

Cukkini tócsni

2020. október 09. - fuf87

tocsni.png

Az egyik kedvenc húsmentes kajám, már azelőtt is ettem, hogy a Szafi diéta befigyelt volna, de azóta meg pláne sokszor kerül nálunk az asztalra. (Ebből szerintem csak egy jobb verzió van, a klasszikus lapcsánka, amit anyukám csinál a legzseniálisabban a világon, csak hát az a krumpliból van, szóval az nem éppen diétás, de néha belefér, majd annak a receptjét is megosztom) Mi magában vagy salival szoktunk enni, kevés kókuszjoghurttal és Violife reszelt sajttal, tetejét meg lehet spékelni még egy kis sóval, frissen őrölt borssal is.

Hozzávalók:

-700 g cukkini lereszelve (2 közepes méretűnek felel meg ez a mennyiség)

- 250- 300 g hajdinás palacsinta lisztkeverék (én alapból 250-nel szoktam kezdeni, ha kevés, még adok hozzá)

- 50 g sörélesztőpehely

- só, bors

- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma

- 30 g frissen facsart citromlé

- kevés víz

+ kókuszzsír a sütéshez

A hozzávalókat összekevrjük, egy sűrű, kicsit nyúlos masszát kapunk, ezt pihentetjük egy fél órát.

Majd felforrsítunk egy serpenyőt és kevés kókuszzsíron megsütjük a tócsnik mindkét oldalát, úgy hogy aranyszínű legyen. (egy villával vagy lapáttal kilapítjuk őket, hogy rántotthús alakjuk legyen, mikor már átsült az egyik oldal megfordítjuk és megsütjük a másikat is.) Frissen a legfinomabb, de harmadik napon is jól tud esni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://consciouspleasure.blog.hu/api/trackback/id/tr7816233184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása