Az egyik kedvenc húsmentes kajám, már azelőtt is ettem, hogy a Szafi diéta befigyelt volna, de azóta meg pláne sokszor kerül nálunk az asztalra. (Ebből szerintem csak egy jobb verzió van, a klasszikus lapcsánka, amit anyukám csinál a legzseniálisabban a világon, csak hát az a krumpliból van, szóval az nem éppen diétás, de néha belefér, majd annak a receptjét is megosztom) Mi magában vagy salival szoktunk enni, kevés kókuszjoghurttal és Violife reszelt sajttal, tetejét meg lehet spékelni még egy kis sóval, frissen őrölt borssal is.
Hozzávalók:
-700 g cukkini lereszelve (2 közepes méretűnek felel meg ez a mennyiség)
- 250- 300 g hajdinás palacsinta lisztkeverék (én alapból 250-nel szoktam kezdeni, ha kevés, még adok hozzá)
- 50 g sörélesztőpehely
- só, bors
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 g frissen facsart citromlé
- kevés víz
+ kókuszzsír a sütéshez
A hozzávalókat összekevrjük, egy sűrű, kicsit nyúlos masszát kapunk, ezt pihentetjük egy fél órát.
Majd felforrsítunk egy serpenyőt és kevés kókuszzsíron megsütjük a tócsnik mindkét oldalát, úgy hogy aranyszínű legyen. (egy villával vagy lapáttal kilapítjuk őket, hogy rántotthús alakjuk legyen, mikor már átsült az egyik oldal megfordítjuk és megsütjük a másikat is.) Frissen a legfinomabb, de harmadik napon is jól tud esni :)