Talán az egyik legjobb pizza a Szafi lisztekből, bár a pizzalisztből való sem egy utolsó verzió, nekem ez a személyes kedvencem :) ebben a gány időben remek választás vacsorára, azért szeretem nagyon, mert a tészta nagyon vékony, ropogós, olaszos pizzát kapunk, és tényleg úgy variáljuk, ahogyan szeretnénk.
Hozzávalók 1 db pizzához:
- 50 g csökkentett rosttartalmú lisztkeverék (ha valaki a vastagabb tésztára esküszik, nyomulhat 75g liszttel is, viszont akkor a többi hozzávalót is arányosítsuk.)
- 2 g porélesztő
- 2 csipet só
- 7.5 g almaecet
- 52 g langyos víz
- 1 tk folyékony kókszolaj
Feltét: tetszőleges, én a következő alapanyagokkal operáltam:
- Szafi paradicsomszósz
- 1 db vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2 ek kukorica
- 3 szelet serrano sonka
- két csipet violife reszelt növényi sajt
- egy marék bébispenót
A hozzávalókat egy edényben összegyúrjuk, a tésztát hagyjuk pihizni 10 percet. Majd lisztezett felületen serpenyő méretűre nyújtjuk. A serpenyő aljára egy tk folyékony kókuszolajat kentem, de cooking spray is tökéletes, belelapogatom a kinyújtott tésztát óvatosan. Majd jöhet rá a paradicsomszósz, és a feltétek, majd alágyújtok, én elektromos főzőlapon 9-esen 8 percet sütöttem, gyönyörűen átsült, és ropogós is lett, melegen világbajnok. Max. egy falapáttal ellenőrizzük közben, mennyire sült át, de látni fogjuk a tetején, hogy serceg.