Tudatos Élvezetek

Tudatos Élvezetek

Virslis falatok

2020. december 30. - fuf87

image3_15.jpeg

Párszor megcsináltam az őszi időszakban, egyszerű és nagyszerű. Jó lehet reggelire vagy uzsira, de baráti italozások mellé is tökéletes kísérő. szerintem langyosan überbrutális.

Hozzávalók (16 db-nak megfelelő mennyiség, ha felezzük a virslit, ha harmadoljuk, lehet 24 is, de azok picikék lesznek):

Töltelék: 8 db magas hústartalmú virsli & Violife szeletelt sajt 

A tésztához:

-100 g Szafi reform kenyér-és péksütemény liszt 

- 2 g só

- 20 g kókuszolaj

- 15 g frissen facsart citromlé

- 140 g víz

Tetejére: csípős ketchup/barbecue és frissen őrölt bors

A virsli és a sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat, 15 percet pihentetjük. Majd nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk 16/24 részre függően attól, hány párnácskát szeretnénk. A virsliket felezzük/harmadoljuk, majd a kinyújtott lapra egy kevés ketchupot kenünk, jöhet rá egy pici sajt, majd a virsli, felcsavarjuk és mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe, így járunk el a többiekkel is, megkenjük a tetejüket is ketchuppal, megszórjuk egy kevés borssal, majd 180 fokon légkeverésen sütjük 40-45 percig, ha már piros a teteje, kivehetjük. (ha a 24 darabos scenariót választottuk, 30-35 perc alatt is megsül, mivel vékonyabb a tészta akkor.)

image0_14.jpeg

Megsülve:

image1_19.jpeg

És ha beleharapsz:

image2_14.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://consciouspleasure.blog.hu/api/trackback/id/tr4216364546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása