Párszor megcsináltam az őszi időszakban, egyszerű és nagyszerű. Jó lehet reggelire vagy uzsira, de baráti italozások mellé is tökéletes kísérő. szerintem langyosan überbrutális.
Hozzávalók (16 db-nak megfelelő mennyiség, ha felezzük a virslit, ha harmadoljuk, lehet 24 is, de azok picikék lesznek):
Töltelék: 8 db magas hústartalmú virsli & Violife szeletelt sajt
A tésztához:
-100 g Szafi reform kenyér-és péksütemény liszt
- 2 g só
- 20 g kókuszolaj
- 15 g frissen facsart citromlé
- 140 g víz
Tetejére: csípős ketchup/barbecue és frissen őrölt bors
A virsli és a sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat, 15 percet pihentetjük. Majd nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk 16/24 részre függően attól, hány párnácskát szeretnénk. A virsliket felezzük/harmadoljuk, majd a kinyújtott lapra egy kevés ketchupot kenünk, jöhet rá egy pici sajt, majd a virsli, felcsavarjuk és mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe, így járunk el a többiekkel is, megkenjük a tetejüket is ketchuppal, megszórjuk egy kevés borssal, majd 180 fokon légkeverésen sütjük 40-45 percig, ha már piros a teteje, kivehetjük. (ha a 24 darabos scenariót választottuk, 30-35 perc alatt is megsül, mivel vékonyabb a tészta akkor.)
Megsülve:
És ha beleharapsz: